Do you listen to Kdrama OST?

02:20




Assalamualaikum,
Hello everybody♡

Long-time no see.

These days Sya sendu je and all I do is listen to the same kdrama ost and put it on repeat all day long!

Do you guys listen to kdrama ost? hm i think kalau orang yang tak layan kdrama mesti la tak layan ost  kan? hahah. My thoughts only.

Frankly speaking, I prefer listening to OST more rather than other genre music, songs

Because I just love watching KDRAMA!

Who can relate?

Basically semua Korean songs la even though I don't understand the lyrics but rasa macam boleh faham tau hahahah lagi2 im into sad songs.

Bila sedih ha dengarla ost sedih biar lagi feeling hehehe.

How about you?

Sekarang ni Sya tengah dengar ost kdrama Search www and drama tu baru je habis, you guys should check this kdrama out! best and the osts are sooo good (for me)

And cinematography cerita ni serious lawaaa! angle camera semua la!  *heart eyes*

Sya nak share la lagu-lagu yang Sya asyik on repeat je right now maybe you guys are going to like it too!

Here are the songs I have been listening all day, click the link and it will go directly to the music video in youtube :)

Mana tau sekali dengar, nak layan pulak drama ni hehe.






1. Milky Way Between Us - O3ohn
2. Reaching Hard - Jang Beom June
3. Scent - Sam Kim (it's Sam Kim guys!)
4. Wow - Mamamoo
5. I Get A Little Lonely - Kim Na Young
6. Tonight - Lee Chan Dong
7. I Saw You On Tv - Lee Da Hee

These are my current favorites.
Soothing melodies.
Dengar ok?

What is your opinion about these osts?

Do you guys have any other fav ost songs to recommend?

Feel free to comment and tell me!♡



Till next time,
Syasya

You Might Also Like

29 comments

  1. I can relate to this!!! anis pun fans ost! my roommate pulak jenis yg susah nak hook dekat kdrama but haritu dia puluh tgk angel's last mission just because of ost dia keluar dekat recommended video on youtube alahaiii

    and maybe you should watch the drama & listen to it's ost sbb mmg semua lagu best :) kalau bab lagu fav anis atm hmm rasa macam lagu-lagu from band The Rose :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha wah sebab dengar ost sanggup tengok terus the whole kdrama! haha.. yeeaah kdrama tu sya dengar semua kata best! tapi belum sempat tengok lagi hehe.. i know that band! best jugak lagu2 diorang :D

      Delete
  2. samaaaaa! i always love ost songs. my fav ost mostly from goblin like i will go to you like first snow, then scarlet heart ost. ni kalau list rasa boleh berkajang hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!! citer dua ni serious ost best! sya letak dalam playlist jugak osts citer nii! drama pon gempak! hehe.. betull...setiap kdrama mesti ada je lagu best2!

      Delete
  3. Sis jarang tengok k drama..lagu ost yg sis suka sngt bila tgk cite goblin..lewls...tu je cite yg paling hot saya tengok.lama sudah cite tu kan..any suggestion cite apa best? Nk tgk on9 jela..malaih nak download...ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha haaah cite goblin tu bestt tapi dah lama la hehe...hmm sis cuya suka drama genre macam mana?? hehe

      Delete
  4. I love K-drama ost as well. Kadang, dengar lagu je, drama dia tak tengok sangat. The current osts that I got hooked on pun from Search: WWW

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh haha i seee! waa bestt kan lagu diaa hehe

      Delete
  5. Yes i do listen to some ost hehe drama dia sometimes tak tengok pun but i always got hooked up with the ost

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh i see ahhah but i usually hooked up with ost of dramas ive watched only lol. I
      kenaaa jugak tengok drama sekalI ^<^

      Delete
  6. Yeah. Same with me. I love heard song of ost kdrama instead regular girl/boys bands. Drama search: www nie pun my fav drama!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan!! omg samaaa best kan drama ni!! hahah

      Delete
  7. Hai sis, new follower here!, btw sy pon suka Kdrama ost jjgk. hihi

    ReplyDelete
  8. I suka gila ost Kill Me Heal Me, atm laa. hahaha yang lain pun suka jee sebab best best, dengar pun feeling je ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah drama lama tuu kill me heal me haha.. kan entahla kalau dengar ost drama serious feeeling feeling,boleh hayati lagu tu even tak faham ahah lagi2 lagu sedih!

      Delete
  9. OhYemGi!!! High five dari jauh!! >_< heheh Samalah Hana pun suka gila dengar ost Kdrama... heheh paling minat kat ost "To The Beautiful You" dengan "Boys over flower" hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. *HIGH FIVEEE* waaah tu cerita
      lama betul tu!! haha sampai sekarang layan lagii ke ost drama tuuu? tapi yeaaahh sedap!! >_<

      Delete
  10. I havent watch kdrama these days but since am addicted since born, xD

    so there are ton of them in my playlist.

    Recently, I re-listened to EXO CBX — For You from Moon Lovers drama. I guess I just miss Xiumin and the drama self.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah i love kdrama!! OMG I LOVE THAT SONG. and its 2019 but i still cant get over scarlet heart ryeo! it breaks my heartt ( we need s2!) :'( all of the osts are damn good!

      Delete
  11. sis masih takleh get over ost DOTS hehehehe! My current fav are osts from Angel's Last Mission :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh ost dots! used to my fav jugak!! ala sya belum layan lagi ceritaa angel's last mission tuuu

      Delete
  12. lama dah... tak layan bab2 korea ni... masa bujang dulu memang layan...

    ReplyDelete
  13. OST tu lah yang membuatkan drama tu lagi umph!
    I have a k-drama that has a very memorable and amazing songs in full album.
    If the song is really nice to hear, I will keep listening to it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know right!! me tooo i will always keep listening to some old kdrama osts cuz it just soo goodd!

      Delete

Follow by Email