Juara Rumah sukan / Gigi Dah Lain

09:24



Hi Assalamualaikum!
Despite the busy-ness im in right now, tetap nak update blog jugak haha i dont know why lol. But thats the title today! Dekat sekolah sya dah buat dah Hari Sukan semua dah habis dah :) Sya rumah biru and like always... Biru JUARA dah 5 tahun gais 5 tahun berturut-turut menang tau. #Temenggung . Sumpah bangga sangat haha. Sya ni jenis yang tak contribute apa apa dalam "hari sukan" so memang classmates semua macam " dah la tak menyumbang pastu berlagak  pasal rumah biruu" srs banyak haters..HAHA yela sebab tau tak setiap tahun memang akan ada acara merentas desa untuk kutip mata rumah sukan tapi sya tak pernah datang serious. tiga tahun sekolah memang tak pernah pergi..teruk kan? haha. so diorang memang not suprise lah.

And bila diorang tanya Sya nape tak datang? kau kan lari laju..

Sya cakap ni "kalau aku lari nanti mesti aku menang so tak payahla" Annoying kan lol


look how berlagak i am. tapi takdela berlagak pasal rumah biru sensorang. ada geng ah hehe... Memang show off habis bila pakai baju rumah biru haha riak.

tapi kitaorang fikir gak macam "camne kalau tahun ni tak menang?" takutt pulak
"aduh mana nak letak muka ni" concerned us.
tapi menang gak boooooooo.

Tahun ni punya hari sukan Sya tak datang..malas. Tapi menyumbang for the first time hehe.. Sya masuk acara lompat jauh..menang dapat no 2 untuk rumah biruuu..tak caya gak haha.. apa lagi..berlagak la kat diorang kata atleast tak datang hari sukan pon ada la menyumbang jugak. Sya bukan tak active sukan memang active sgt dah masuk netball so malas lah nak masuk untuk benda lain..

so that's my first medal of the year hehe...

Hi :)
Sooo..tu Sya  yang tengah pakai braces tu hehe..sorryler malu la nak tunjuk muka..tak lawa pon..tapi sape yang dah tengok blog Sya dari awal2 lagi masa 2015 tau la muka Sya cane..sebab dulu pernah tunjuk hehe..

kalau kira bulan ni dah masuk 9 bulan Sya pakai braces (jap tak sure kena check balik) tak silapnya lah.. haih teringat pulak kena cabut 4 batang gigi kekal...korang rasa cana?? damn bayangkan lahhh and then my mom cakap " ha tulah sanggup cabut 4 batang gigi sebab nak cantik" me : ermmm yela ma yela..

so before ni gigi Sya memang teruk tau haha but noww semua kata dah lain gila haha..
lol dah  2 bulan Sya tak pergi appointment sebab doc gi luar negara sampai bulan 5 ni..bestt sangat tak yah jumpa doc hehe..kan kalau biasanya orang pakai braces kan ada colour..yang rubber tu..tau kan?time bulan 2 tu doc Sya tak letak rubber..dia ikat bracket tu guna besi. Faham tak? means dia lagi ketat and takde warna la sebab ikat guna besi  (gantikan rubber tu) tapi okla takde warna Sya suka gak.

tengokla gambar tu memang braces Sya time ni takde warna.
So tujelah nak cerita sebab rasa gigi dah banyak berubah hehe..  kalau korang ada pertanyaan pasal braces feel free to comment!.. post about braces before >> Braces on


Sincerely,
Syasya Izzaty♡

You Might Also Like

31 comments

  1. wahh... proud of you! salute org active bersukan !

    ReplyDelete
  2. tahniah menang !! biar muka pakai braces, cute hape... hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe terima kasih...cuteee kee hehe

      Delete
  3. haha! congratulations! kalau akak memang dah tak boleh main sukan dah! :((( btw you look pretty just the way you are. hehe...apa apa pun study elok elok untuk pt3. I know you can get a good result in pt3. stay happy okay... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aw thank u!! eh kenapa tak boleh main sukan dah?? yeahh but i dont know..macam takde motivation je nak study :(

      Delete
  4. hahaha berbeza lah kita, akak banyak contribute untuk rumah sukan tapi tak menang2 adoi. Bestnya gigi dah cantik lepas pakai braces. Dulu tak berani nak buat, sekarang dah mahal baru menyesal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! takde rezeki la tuu :P yup sekarang makin mahal kalau nak buat braces huhu

      Delete
  5. tahniah ye for the medal. cantik la lepas ni dia.

    ReplyDelete
  6. akak dulu kalau bersukan tak pernah menang medal. lompat jauh tak jauh langsung XD

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Congrats okeh sebab dapat no 2 dalam acara lompat jauh tu, kalau akak ni bab bab sukan memang semput sikit, pendek kata malas.
    Lepas ni confirm cantik tersusun gigi tu, mana tau kot-kot dapat tawaran berlakon iklan ubat gigi 😂😂😂

    Erni Hasmiza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u!! haha sya pun takdela tinggi mana,biasa2 je... eh hahahahah takdenyaaa :P

      Delete
  9. hai kita firstime datang sini. cantiknya blog awak. hehe btw, kita dah follow blog awak. kalau sudi, meh la jadi follower pertama blog saya :)

    ReplyDelete
  10. Thank uu Dah jadi Dah,first follower lagi! XD

    ReplyDelete
  11. Tahniah!
    www.raihanjalaludin.com

    ReplyDelete
  12. bapak banyak orang comment post kau

    ReplyDelete
  13. wahhhh menang! tahniah awak ! ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yess menang :)) terima kasih!

      Delete
  14. wah tahniah.. lama dh tinggalkan sekolah

    ReplyDelete

Follow by Email