Temenggung padu

20:08


maybe tahun ni juara untuk kali ke-6?

Assalamualaikum, Hello!
It's February already!! so fast. What achievement I did in January? hm, I just get to read 1 novel but okay la tu kot. I would like to keep updates here about my school life  :)
Sya nak cerita pasal 2k19 punya Road Run which happened on January.

Siapa yang selalu baca blog Sya tau la kot that Sya tak pernah datang untuk road run aka merentas desa. eh jap merentas bandar ke desa ni? haha dan hari sukan pun tak datang.

Siapa belum baca lagi boleh baca post ni dulu okay baru faham pasal diriku tekan ni : Juara Rumah Sukan!

And tahun ni Sya dah form 4! macam tak percaya la dah besar. SPM coming soon.
ok so tahun ni dengan bangganya Sya nak bagitau semua orang yang Sya masuk road run! FOR THE FIRST TIME IN FOREVER, SYA LARII...

Top 10 yang sampai dulu je dapat medal naik atas pentas but top 30 yang sampai dulu akan dapat markah! so still dikira dapat nombor la sampai tempat ke-30

Guess what,
Sya dapat top 10!



Dapat no 7 sebenarnya hehe, Sya lari dengan my best friend, Nadrah. She got number 6! haha haa dia rumah Temenggung jugak.. (Sya mestilah lari dengan member Temenggung jugak sebab nak menang haha) so memang kitaorang lari sama-sama lah, Sya lari bawak air tau pastu bagi dia minum air, bagi support, ha ni la member yang baik. Pastu kitaorang sampai penamat sama2! sweeet tak?!

Usually semua plan nak lari sama-sama kan last last kena tinggal gak but we stick together through thick and thin! hahah, cringe.

And paling best nombor 1-4 semua Temenggung! padu kan form 4 Temenggung?!

Tapi memang tak puas hati la, medal dia plastik tau tak?? Sekolah Sya ni takde budget kot nak beli medal besi,gangsa tu semua haih. so tak nak datang dah! last year sebelumni elok je medal besi tu...Malas nak tunjuk medal, buruk.

Anyway, It was a memorable day for me because of the first-time lari  and dapat no lagi! tapi sumpah penat la haha jap tak ingat la berapa  KM, 3 KM kot lari tak silap.


And again,
JUARA KESELURUHAN ROAD RUN 2019 GOES TO
Rumah Temenggung!


pengerusi rumah temenggung tahun ni ialah cikgu yang amik selfie tu! 


girls :)


Alright,bye!

Sincerely,
Syasya

You Might Also Like

8 comments

  1. Wah tahniah Sya, hebat tu top 10 larian! Hehe. Gudluck SPM tahun depan. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thank you! tulaah Sya SPM tahun 2020! tak ke gempak bunyi dia haha

      Delete
  2. Kalau kat sekolah saya dulu, semua wajib join sukan & merentas desa kecuali yang ada surat doktor menyatakan ada asma dan sebagainya. Kebiasaannya saya antara yang terakhir😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuu sepatutnya memang macamtulah tapi memang ada jugak yang jenis suka ponteng macam sya ni huhu, haha takpe yang penting dapat sampai ke penamat wuhuu

      Delete
  3. Tahniah sebab memang! Rasa macam wow pula boleh skip hari sukan dan merentas desa. My school tak pernah bagi budak skip hari sukan dan merentas desa ㅠㅠ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! well actually sekolah sya ni peraturan dia tak ketat sgt huhu...ada je yang ponteng haha

      Delete
  4. tahniah adik... lama dh tak berlari join apa2 aktiviti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhehe thank you! jomlah bersukan!, sihatkan badan hehe

      Delete

Follow by Email